divendres, 12 de juny del 2015

Tecnologies i cooperació al desenvolupament (Exposició)-5



Sabíeu que? (L’AGRICULTURA)

  • La fam contribueix a la cronificació de la pobresa i és causant de malalties i morts. 
  • La malnutrició afecta el desenvolupament físic i mental, la capacitat d’aprenentatge i de treball i la salut maternoinfantil. 
  • Algunes pràctiques agrícoles i ramaderes provoquen pèrdua de diversitat i esgotament de recursos naturals. 
  • L’agricultura és gairebé l’única opció per sortir de la pobresa a les àrees rurals dels països en desenvolupament. 
  • 842 milions de persones al món no ingereixen suficients calories per mantenir-se saludables (60% dones i 40% homes). Aproximadament 1 de cada 8 persones al món se’n va a dormir amb gana cada nit i es 1,5 vegades més probable que sigui dona. 
  • 2.000 milions de persones pateixen malnutrició a causa de la deficiència de vitamines i minerals com ferro, iode, zinc o vitamina A. 
  • 1/3 de les morts de menors de 5 anys en països en desenvolupament estan relacionades amb la desnutrició. 
  • Més del 30% de la producció d’aliments es perd o malbarata. A l’Àfrica, les pèrdues en la producció i postcollita suposen el 70% del menjar malbaratat. A Europa, el 40% del malbaratament es produeix a les llars, mentre que a l’Africa es inferior al 10%. 
  • El 75% de les persones que pateixen fam i pobresa extrema viuen en zones rurals dels països en desenvolupament i viuen de l’agricultura a petita escala. Les persones amb menys recursos de les àrees rurals destinen més de la meitat dels seus ingressos a aconseguir aliments bàsics.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada