dilluns, 6 d’abril del 2015

Enunciat de l'activitat


En poques paraules, en aquesta activitat fareu una infografia amb format minin DIN-A3 de cadascuna de les tecnòlogues que heu vist en l’entrada anterior, centrant-nos en la seva bibliografia i en les seves aportacions més importants en ciència i tecnologia, per després fer una presentació al hall de l’escola als pares i mares que vinguin al centre, ja sigui un dia de portes obertes o en una activitat per a tot el centre on els pares i mares participin.

Exemple d'infografia

Font: Flickr; Author:
Link: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/

Passos a seguir en l’activitat:

El dia d’abans ja tindreu assignada a una tecnòloga, i ja haureu de haver fet una recerca general inicial d’aquesta.

Una vegada entreu a l’aula d’informàtica trobareu l’espai distribuït de tal manera que cada grup podrà ocupar un ordinador. Cada grup haurà d’entrar i seure a la taula on trobarà la fotografia de la tecnòloga que li hi a tocat.

La coordinadora del grup serà l’encarregada d'ocupar el seient central. Cada component del grup s’haurà d’encarregar d'una part de l’activitat, seguint la següent pauta:  
    1. Alumne 1: S’encarregarà de la part bibliogràfica de la tecnòlega. 
    2. Alumne 2: S’encarregarà de la part professional. 
    3. Coordinadora: S’encarregarà de coordinar al grup, orientar-lo i desenvolupar la recerca de l'aportació més rellevant a la tecnòloga en el seu ambit d'actuació.  
 
Font: Flickr; Author:
Link: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

El grup decidirà quina part li toca a cadascun; a partir d’aquí, mitjançant els recursos, que trobareu en aquest bloc i els que també podeu trobar vosaltres (enllaços al final d'aquesta entrada), començareu a fer recerca i a assignar recursos web per a que cada component del grup treballi en la seva recerca bibliogràfica. 

Amb la informació que recaveu haureu de fer una infografia en format mínim DIN-A3 incloent fotos, diagrames, etc. tant de la seva vida personal com de la seva vida professional. Durant una de les sessions a la sala d'informàtica o al taller, veurem com es creen les infografies amb diferents eines web.

Cada component ha de treballar a casa la part que li ha tocat i compartir-la en un document virtual (per exemple drive) amb la resta del grup. 

En una següent sessió, cada component del grup haurà d’explicar a la resta, que ha trobat i com ha pensat presentar la informació, sent la coordinadora l’encarregada de encaixar-ho a nivell de viabilitat de forma en una infografia. 

Una vegada el grup ja té tota la informació, caldrà fer la infografia amb diferents eines web que trobareu en aquest bloc (enllaços al final d'aquesta entrada). Les decisions de l’estructura i de la informació que apareixerà sempre s’haurà de consensuar, tenint vot decisiu la coordinadora.  

Per finalitzar l’activitat cada grup haurà de fer un exposició oral de la seva infografia i valorarà la de la resta. Al final de les exposicions hi haurà un debat per explicar-nos els motius pels quals hi han menys dones en el mon de la tecnologia i de la ciència. 

Aquestes exposicions seran una bona forma d’assajar les que els grups faran davant dels pares en una eventual jornada de portes obertes o activitat similar on els pares i mares vinguin a l’escola a veure les activitats que realitzen els seus fills, es per això que us animo a fer participar als vostres pares i mares en la confecció de la infografia. 


Cada component del grup s’haurà de tornar per fer les explicacions corresponents als pares i mares interessades en la vostra infografia i la vostra tecnòloga, per atreure la seva atenció l'heu de fer-la lo més atractiva possible!!!

Font: Flickr; Author: Timothy Vollmer; linK: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Apunt: A la infografia hi haurà un apartat destinat a explicar l’aportació més rellevant de la tecnòloga en el camp de la tecnologia. Aquesta part té una component de complexitat que sense l’aportació de tot el grup esdevindrà complicada. L’objectiu es que sigueu capaços de explicar-la als pares.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada